1. Was de aubergine, verwijder de steel en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in de breedte in plakken van een ½ cm dik. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan en bak de aubergine op hoog vuur 2 min. rondom bruin. Draai het vuur middelhoog en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.
  2. Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Voeg de ui, knoflook, rozemarijn, gerookte-paprikapoeder en chilivlokken toe aan de aubergine en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Laat ondertussen de bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof met de braadworsten.
{22 maart 2017}