1. Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg 1 ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de munt en knoflook fijn. Doe 2 el olie, de munt en knoflook in een schaal en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de grillpan. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van 1/2 cm breed. Bestrijk met de olie en gril in porties 4 min. Keer halverwege. Bestrooi met zout.
  4. Schep de courgette om met het olie-muntmengsel. Meng de pijnboompitten erdoor. Klop de rest van de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper.
  5. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed hier de quichevorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de courgette over de bodem. Verkruimel de kaas erover en schenk het eimengsel erop.
  6. Bak de quiche ca. 45 min. net onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen op een rooster.
{22 maart 2017}