• kilogram zoete aardappel (geschild, in stukken)
  • 500 gram spruitjes (schoongemaakt)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 200 gram feta (in blokjes)
  • 75 gram rucola (grof gesneden) of
  • 75 gram spinazie (panklaar)

Bereiden

  1. Kook de zoete aardappels 7-8 minuten. Voeg de spruitjes toe en kook ze 10 minuten mee tot ze beetgaar zijn.
  2. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  3. Giet de aardappels en spruitjes af. Stamp deze niet helemaal fijn en breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer de feta en de helft van de geroosterde pijnboompitten erdoor. Verdeel de rest van de pijnboompitten en de rucola of spinazie erover.

Bereidingstip

Neem in plaats van feta jonge (komijne)kaas in dit recept.

 

 

{2 februari 2018}