Ingrediënten

  • preien (2 )
  • olijfolie (1 eetlepel)
  • gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • croissantdeeg (1 blikje)
  • eieren (4 )
  • griekse yoghurt (125 gram)
  • blauwe kaas (100 gram)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de preien in ringen van 1 cm dik, spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de preiringen met tijm in 3-4 minuten beetgaar.
  2. Bekleed intussen de taartvorm met het croissantdeeg, druk de naden goed dicht. Klop in een kom de eieren los met Griekse yoghurt, wat zout en peper en schenk dit mengsel in de taartbodem. Verdeel de prei en blauwe kaas in brokjes over de vulling.
  3. Bak de quiche een richel onder het midden in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer in punten met een salade.
{2 februari 2018} {Tags: }