Ingrediënten

  • plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
  • eetlepels olijfolie
  • rode ui (gesnipperd)
  • pastinaken (geschild, in blokjes, ca. 400 g)
  • eieren
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • eetlepels honing
  • 150 gram feta (verkruimeld)
  • 75 gram walnoten (grof gehakt)
  • 100 gram oude kaas (geraspt)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Bekleed de vorm met het deeg en druk de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de pastinaak en 200 ml water toe en stoof 6-8 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.
  4. Klop de eieren los met de yoghurt, honing en zout en peper. Schep de feta erdoor.
  5. Meng de pastinaak erdoor en giet het mengsel op de deegbodem. Bestrooi de bovenkant met de walnoten met daarover de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
{2 februari 2018} {Tags: }