Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 100 gram bulgur
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 8 grote garnalen (gepeld, ontdooid)
  • chilipepervlokken
  • 4 takjes munt (gehakt)
  • 4 takjes koriander (gehakt)

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote (soep)pan en fruit hierin de courgette een paar minuten op een hoge stand. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee.
  2. Voeg de crème fraîche en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Bereid intussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt staan.
  3. Neem de pan met bouillon van de warmtebron en voeg citroenrasp, -sap en de doperwten toe. Laat 5 minuten staan en pureer dan helemaal glad tot een groene soep.
  4. Breng op smaak met meer citroensap, zout en peper. Verwarm de soep op middelhoge stand, maar laat niet meer koken.
  5. Verhit tegelijkertijd 1 eetlepel olie in een koekenpan. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en bak ze kort om en om in de olie.
  6. Maal er chilipeper en zout over en schep de munt en koriander erdoor. Verdeel de bulgur over 4 mokken of kommen en schep de hete soep erop. Verdeel de gekruide garnalen erover en besprenkel met de rest van de olie.

{16 april 2020}