Ingrediënten

  • 4 takjes (citroen)tijm
  • 6 eieren
  • 1 eetl fijn gesneden bieslook
  • 5 eetl extra vergine olijfolie
  • 150 gram pancetta in reepjes van 3 cm
  • 1 bosje bimi gehalveerd in de lengte
  • 20 gr boter
  • 80 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 1 snufje chilivlokken

Bereiden

Verwarmde oven voor op 200gr. Roer in een kom de eieren los met de bieslook, 4 eetl water en zout en peper.

Verhit 1 eetl olie in de koekenpan op hoog vuur en bak de spekjes onder af en toe omscheppen in +/- 3 min bruin. Schep ze op een bord en schenk het bakvet uit de pan. Veeg de pan schoon en verhit hier nogmaals 1 eetl olie in. Bak hierin de bimi onder af en toe omscheppen +/- 2 min tot hij licht kleurt. Schep op een bord. Draai het vuur war lager verhit de boter op matig vuur tot hij schuimt. Schenk het eimengsel in de pan en leg het bimimengesel erop. Verdeel de geitenkaas, chilivlokken. (Citroën)tijm erover. Bak de frittata in +/- 8 min in de oven tot eimengsel gestold is.

{16 april 2020}