Ingrediënten

1 bolknoflook
2 elolijfolie
2 elbloem
1groentebouillonblokje
2 elazijn
4eieren
150 gzuivelspread naturel
2 elpeterselie
750 mlwater
1 snufjepeper

Bereiding

  1. Haal de teentjes van de bol knoflook los en pel ze. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit in een (saus)pan de olie. Fruit de knoflook 5 min. zonder te laten kleuren. Bestrooi de knoflook met de bloem en bak 1 min. mee. Voeg het bouillonblokje toe en schenk het water langzaam in de pan. Roer tot een gladde soep. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 min. zachtjes koken.
  3. Breng intussen in een ruime steelpan water met de azijn tegen de kook. Breek een ei in een klein kopje. Roer het water tot een draaikolkje en laat het ei in het kolkje van het water glijden. Pocheer het ei 3-4 min. in het water dat tegen de kook wordt aangehouden. Neem het ei uit het water en laat het op bakpapier uitlekken. Pocheer op dezelfde wijze de andere eieren.
  4. Voeg de roomkaas toe aan de soep en pureer de soep van het vuur af met de staafmixer glad. Breng de soep op smaak met peper.
  5. Schep de soep in 4 diepe borden. Leg in elk bord een gepocheerd ei en bestrooi met de peterselie en evt. peper.

{16 april 2020}