Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  2. Meng de ui, winterpeen en bonen met ¼ van de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
  3. Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in partjes. Snijd de peterselie grof en houd ⅓ apart voor de garnering. Doe de peterselie met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep om. Leg de zalm in het midden op de groente en de citroenpartjes ertussen. Rooster nog 15 min.
  5. Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken, besprenkel met de kruidenolie en bestrooi het gerecht met de rest van de peterselie. Knijp de geroosterde partjes citroen naar smaak uit boven de zalm.
{16 april 2020}