Ingrediënten

  • 1 eetlepel poedersuiker en poedersuiker (om te bestrooien)
  • 1 eetlepel maizena
  • 9 blaadjes gelatine
  • 650 gram suiker
  • 3 eetlepels limonadesiroop
  • evt. voedingskleurstof

Bereiding

  1. Bekleed de vorm met bak­papier. Meng de poedersuiker met de maizena. Bestrooi de bodem en zijkanten van de vorm met het poedersuiker­mengsel.
  2. Week de gelatine in koud water. Breng 225 ml water met de suiker in een steelpan zachtjes aan de kook.
  3. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het suiker­water. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost. Neem de pan van de warmtebron en voeg de siroop toe.
  4. Klop circa 10 minuten met een mixer tot het mengsel minimaal in volume is verdubbeld en zacht en schuimig is. Schep het mengsel in de bak­vorm en besprenkel eventueel met druppels kleurstof.
  5. Roer met een vork de kleurstof door zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Bestrooi de marshmallow met poedersuiker en snijd in blokjes.

Benodigdheden

  • rechthoekige bakvorm
  • bakpapier
{16 april 2020}