Ingrediënten

350 g rabarber
1 vanillestokje
2 el kraanwater
50 g lichtbruine basterdsuiker
150 g aardbeien
½ limoen

Bereiden

  1. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit. Doe de rabarber en vanille met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber onder af en toe roeren in ca. 10 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in partjes. Pers de limoen uit. Schep de aardbeien door de rabarber en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt en breng de compote op smaak met het limoensap.

Lekker door yoghurt of als dessert met een bolletje vanille-ijs (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

In een gesteriliseerde, afgesloten pot in de koelkast is de compote 3 maanden houdbaar. De pot steriliseren? Was de pot en deksel met afwasmiddel en spoel ze af of doe ze in de vaatwasser. Kook de pot met de deksel los in een grote pan water ca. 15 min., vlak voordat je ze gaat gebruiken.

{27 mei 2020}