Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 1 schaal Catalaanse braadworst (290 g)
  • 1 pakje tomatensaus tomato frito (330 ml)
  • 1 courgette, in reepjes
  • 2 blikjes kikkererwten (a 310 g), uitgelekt
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 bakje peterselie (20 g), alleen de blaadjes
  • 2 el azijn

Bereiden

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de braadworstjes in 3 min. rondom bruin. Voeg de tomato frito toe en laat op laag vuur 10 min. garen. Geen zout toevoegen, wel een beetje peper.
  2. Bak ondertussen de courgette in een andere koekenpan in 2 el olie 2 min. op hoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen in een schaal. Voeg de kikkererwten, komkommer en peterselie aan de courgette toe. Besprenkel met de rest van de olie en de azijn.
  3. Snijd de worstjes doormidden en verdeel met de tomatensaus over 4 borden. Serveer met de salade.

    Alles bij elkaar als warme maaltijd is ook erg lekker.

{9 juni 2011}