Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng in een ruime kom de bloem met het zout. Voeg het hete water en 2/3 van de zonnebloemolie toe en kneed tot een soepel en samenhangend deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 15 min. rusten. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol uit tot cirkels van Ø 15 cm.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mais uitlekken. Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak met de paprikareepjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Schep de paprika met een schuimspaan uit de pan en doe met de ketchup en crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Leg de tortilla’s naast elkaar op 2 met bak papier beklede bakplaten. Beleg met de paprikasaus en kaas. Verdeel de mais en bonen erover. Bak ca. 15 min. in de oven.
  6. Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de biefstukken in plakjes. Beleg de tortilla’s met de biefstuk en avocado. Serveer met de rest van de crème fraîche.
{27 mei 2020} {Tags: , , }