Ingrediënten

  • 5 plakjes kant en klaar taartdeeg
  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 6 eieren (3 gekookt in plakjes)
  • 150 g roomkaas
  • 40 g achterham, in dunne plakken, grof gesneden
  • 100 g cherrytomaten
  • oregano

taartvorm van 25 cm ø, ingevet

Bereiden

  1. Bekleed de taartvorm met het deeg. Druk goed aan in de hoeken en snijd overtollig deeg af.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C
  3. Snijd voor de vulling de courgettes in in de lengte door en s.nijd dan in halvemaantjes van 6 mm dik.
  4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in een aantal porties, zo’n 2-3 min per portie. Roer niet te vaak zodat goudbruine plekjes kunnen ontstaan.
  5. Meng 3 eieren, roomkaas, snuf zout, oregano en wat versgemalen peper in een kom. Verdeel de ham over de bodem van het deeg. Voeg de courgette toe en verdeel gelijkmatig.
  6. Voeg de tomaatjes toe.
  7. Schenk het ei-roomkaasmengsel over de courgette en de ham. Verdeel het hardgekookte ei gelijkmatig over de taart.
  8. Bak 40-50 min. tot gaar en stevig en goudbruin. Laat 15 min. afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vorm. Serveer warm of op kamertemperatuur.
{28 mei 2020} {Tags: }