Ingrediënten

2 kleine stronken broccoli
3 geplette knoflooktenen
2 fijngesneden Spaanse pepers (met zaadjes)
1 gesnipperd sjalotje
8 ansjovisfilets
2 laurierblaadjes
een royale scheut olijfolie
600 gr pasta
zout
150 gr geraspte Parmezaanse kaas
80 gr geroosterde pijnboompitten

Bereiding

Snijd de broccoli’s met stelen en al in grove stukken en kook goed gaar in een pan met zout water. Bewaar het kookvocht.

Zweet in een andere pan knoflook, peper, laurierblad, het sjalotje en de ansjovis in olijfolie. Prak met een vork de gare broccoli en het olijfolie-kruidenmengsel tot een grove saus.

Kook de pasta in het kookvocht van de broccoli beetgaar. Giet af en meng de broccolisaus door de pasta. Schep in warme diepe borden, bestrooi met Parmezaan en pijnboompitjes en besprenkel met een beetje olijfolie.

{28 mei 2020}