Ingrediƫnten

  • 1 kg aardappelen, geschild
  • 2 preien
  • 2 gerookte makrelen (a 400 g)
  • 150 ml halfvolle melk
  • 25 g boter
  • 1 zakje bosui (3 stuks), in ringen
  • 1 zak rucola (sla, 75 g)
  • 2 el olijfolie extra vierge

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in 20 min. in ruim water met zout gaar. Giet af en laat van het vuur af even stomen met de deksel op de pan.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Kook de prei 2 min. in water met zout en giet af.
  3. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken.
  4. Verhit de melk in een steelpannetje op laag vuur. Schenk de hete melk bij de aardappelen, voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de prei, de makreel en de bosui door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de rucola met de olie en verdeel over de stamppot. Lekker met een salade van geraspte wortel en rode pesto.
{15 juni 2011}