Ingrediënten

  • 0.5 zakje mix voor bechamelsaus
  • 200 milliliter melk
  • nootmuskaat
  • 1 courgette (in de lengte gehalveerd) 
  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel gedroogde tijm of
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel olie
  • 50 gram blauwe kazen (verkruimeld)
  • 2 eetlepels hazelnoten (grof gehakt)

Bereiden

  1. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en houd apart. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Hol de halve courgettes uit met een lepeltje en leg ze in de ovenschaal. Hak het vruchtvlees fijn en bak met het gehakt, de knoflook en tijm in de olie. Breng op smaak met zout en peper en vul de courgettes.
  3. Schep de saus over de gevulde courgettes en verdeel de kaas en hazelnoten erover. Bak de courgettes in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Lekker met een salade.
{28 mei 2020}