Ingrediënten

  • 750 gram middelgrote stevige aardappelen gekookt en in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 blikje tonijn
  • paar kleine gekookte steurgarnalen
  • 4 wortels gekookt en in blokjes gesneden
  • 100 gram gekookte doperwten
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie
  • 1½ eetlepel azijn
  • zout en peper
  • mayonaise
  • kappertjes
  • reepjes rode peper (zonder zaadjes)
  • 3 hardgekookt eieren
  • optioneel asperges voor de garnering

Bereiding

  1. Meng de aardappelblokjes, wortelen, doperwten, tonijn en garnalen voorzichtig door elkaar.
  2. Maak een vinaigrettesaus van: olijfolie, azijn, zout en peper en meng deze door de aardappelsalade.
  3. Doe er vlak voor het opdienen een laagje mayonaise over en garneer de salade met reepjes rode peper, kappertjes, ei en asperges.
{8 juni 2020} {Tags: , , , , }