Ingrediënten

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram aardappelschijfjes (koelvers)
  • 3 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 250 gram hamblokjes
  • 350 gram groene asperges (in stukjes)
  • 8 eieren
  • 150 milliliter room
  • 1 stokbrood

Bereiden

  1. Verhit de helft van de olie en bak hierin de aardappelschijfjes, ui en knoflook circa 5 minuten op een hoge stand. Neem de pan van de warmtebron en meng de aardappel met de ham, asperges, eieren en room.
  2. Schep uit de pan, houd het eimengsel even apart en maak de pan schoon. Verhit de rest van de olie in de pan, giet het eimengsel terug en bak de frittata afgedekt in circa 10 minuten gaar.
  3. Zet de pan eventueel 4 minuten onder de ovengrill op een hoge stand om de bovenkant helemaal te garen. Of keer de frittata om en bak nog 2 minuten aan de andere kant.
  4. Serveer met het stokbrood.
{8 juni 2020}