Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie en
  • olijfolie (om te garneren)
  • 400 gram knolselderij (geschild, in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 liter groentebouillon
  • 600 gram spinazie (panklaar, gehakt) en
  • spinazie (om te garneren)
  • 200 gram parelgort (gekookt, afgekoeld) of
  • 200 gram rijst (gekookt, afgekoeld)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 150 gram blauwe kazen (verkruimeld)

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote (soep)pan en roerbak hierin de knolselderij en knoflook 5 minuten, tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de bouillon toe en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg dan de spinazie toe en neem de pan van de warmtebron. Pureer de soep helemaal glad. Verwarm de ovengrill.
  3. Hussel de gort of rijst op een bakplaat om met 1 eetlepel olie en de kruiden en rooster een paar minuten onder de grill tot deze licht verkleurd is. Hussel nogmaals en rooster nog een paar minuten langer.
  4. Roer vlak voor het serveren de kaas door de soep zodat deze net niet helemaal smelt. Serveer de soep met gehakte spinazie en geroosterde granen. Giet nog een swirl olijfolie erover.
{8 juni 2020}