Ingrediënten

  • 350 g macaroni grande (biologisch)
  • 2 x 300 g broccoli, in roosjes
  • 125 g gerookt ontbijtspek
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • 125 g geraspte jonge kaas

Bereiden

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in weinig water met zout 4 minuten. Giet de groente af en spoel koud af.
  2. Bak het ontbijtspek krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag en verbrokkel het.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem in één keer toe en bak al roerend 1 minuut zachtjes. Schenk de melk al roerend scheutje voor scheutje erbij en roer tot een gladde saus. Voeg de helft van de kaas toe en laat op laag vuur in de saus smelten. Schep de broccoli en daarna de kaassaus en het spek door de pasta. Schep in een ovenschaal, gratineer met de rest van de kaas. Laat de mac ‘n cheese in de oven in 10 minuten goudbruin kleuren.
{15 juni 2011}