Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 2 avocado’s
  • 100 gram feta
  • 50 gram creme fraiche
  • een theelepel citroensap
  • 250 gram garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • een halve rode peper
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

Zet eerst water met zout op voor de pasta. De saus is heel snel gemaakt en de garnalen hoeven ook maar een paar minuten te bakken, dus de pasta duurt het langst.

Maak ondertussen de saus, dan staat die maar alvast klaar. Verkruimel de feta met een vork zo fijn mogelijk. Doe het vruchtvlees van de avocado in een hoge smalle kom. Pureer dit fijn met een staafmixer. Roer hier de feta, de crème fraiche en het citroensap doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de pasta in de pan zodra het water kookt. Kook dit tot de pasta gaar is.

Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Verwijder eventueel de zaadlijst van de rode peper, zodat het wat minder heet wordt. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de garnalen met wat peper en zout tot ze bijna gaar zijn. Voeg dan de knoflook en de rode peper toe en bak dit de laatste twee minuten mee.

Giet de pasta af en doe dit bij de garnalen. Voeg ook de saus toe. Roer het geheel goed door.

{8 juni 2020}