Ingrediƫnten

1 kilo runderstoofvlees
400 gram wortels
400 gram pastinaak of aardappels
330 ml Guinness bier, 500 ml water
3 uien
2 stengels bleekselderij
3 takjes tijm
3 el olie
2 el tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
zout en peper

Bereiding

  1. Snipper de uien fijn.
  2. Snijd de geschilde wortel en pastinaak of aardappels in grove plakken.
  3. Snijd de bleekselderij in grove stukken
  4. Snijd het vlees in stukken van circa 5 x 5 centimeter
  5. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak het vlees van buiten bruin en voeg dan de uien, pastinaak of aardappels, bleekselderij en wortels toe. Roer de tomatenpuree erdoor, schep om en bak enkele minuten.
  6. Blus af met bier en 500 ml water, draai het vuur laag.
  7. Voeg het bouillonblokje doe de deksel op de pan en laat gedurende minimaal 3 uur op laag vuur stoven.
  8. Check af en toe of er nog voldoende vocht bij zit.
  9. Serveer aardappelpuree.
{10 juni 2020}