Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren in 7 min. net hard. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de boter in een soeppan en bak de bosui en aardappel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes. Houd een paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.
  3. Voeg de gesneden raapstelen toe aan de soep en kook nog 3 min. mee. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de soep in diepe borden en garneer met de plakjes ei en de achtergehouden raapstelen.

Lekker met toast met boter.

{10 juni 2020}