Ingrediënten

  • 300 g macaroni grande (zak 500 g, biologisch)
  • 50 g boter
  • 1 bakje champignons (250 g), in kwarten
  • 2 preien, in ringen
  • 30 g bloem
  • 1/2 liter halfvolle melk
  • 250 g cheddar tophat 48+ (kaas), geraspt

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2. Verhit ondertussen 20 g boter in een koekenpan. Bak de champignons 5 min. Voeg de prei toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

3. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel (roux) en laat op laag vuur 5 min. garen tot het lichtbruin kleurt. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat koken tot een gebonden saus. Laat 2/3 van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper en zout. Meng de macaroni en het groentemengsel in de ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de rest van de kaas en zet 15 min. in het midden van de oven.

{15 juni 2011}