Ingrediƫnten

Surimi

150 g

Garnalen, roze, bereid

150 g

Eiwit

4 stuk(s)

Mayonaise, light, max. 40% v.g.

2 eetlepel(s)

Yoghurt, mager

2 eetlepel(s)

Sla

8 krop(pen), 8 slahartjes (Coeur de Laitue)

Bieslook

1 hoeveelheid (naar smaak)

Zout

1 hoeveelheid (naar smaak)

Peper

1 hoeveelheid (naar smaak)

Bereiding

  1. Kook je eieren hard en gebruik enkel het eiwit.
  2. Meng de light mayonaise met de magere yoghurt en de bieslook. Snij de surimi, de roze garnalen en het eiwit fijn en meng met de mayonaise-yoghurt. Afkruiden met peper en zout.
  3. Snij de slahartjes doormidden en haal wat van de middelste blaadjes eruit. Vul de slahartjes met de garnalen en surimi-mix. Leg er de andere helft van de slahartjes bovenop. Eventueel vastzetten met een tandenstokertje of een prikkertje.
{11 juni 2021}