Ingrediƫnten

500 gwitte asperges
300 mlhalfvolle melk
100 gbabyspinazie
15 gdille
2eieren
150 gbloem
8 tlolijfolie
200 ggerookte zalm

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Doe de asperges in een ruime pan (of een aspergepan) en kook ze in 15-20 min. beetgaar.
  2. Doe intussen de melk, spinazie en de helft van de dille in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer. Voeg de eieren en bloem toe en pureer tot een beslag.
  3. Verhit in 2 koekenpannen elk 1 tl olie. Bak in elke pan een flensje van een soepopscheplepel beslag. Bak zo nog 6 flensjes.
  4. Halveer de asperges in de lengte. Verdeel de zalm, asperges en de rest van de dille over de flensjes. Rol losjes op, verdeel ze over 4 borden en serveer.
{16 juni 2021}