Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels (geschild, in blokjes) 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje mais (uitgelekt, à 200 g)
  • 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 1 blikje kidneybonen (uitgelekt, à 200 g)
  • 250 gram trostomaten (in blokjes)
  • 200 gram tortillachips naturel
  • 1 potje tacosaus
  • 200 gram zure room
  • 100 gram oude kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels koriander (grof gehakt)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten voor en giet ze af. Verhit de olijfolie en bak hierin de aardappelblokjes krokant. Schep de mais, rode peper, kidneybonen en tomaten erdoor en roerbak 3-4 minuten.
  2. Schep dit mengsel in een ovenschaal. Verdeel de tortillachips erover met daarop schepjes tacosaus en zure room. Bestrooi met de kaas en zet circa 10 minuten in de oven, tot de kaas licht gesmolten is. Bestrooi voor het serveren met de koriander.

Neem eventueel crème fraîche voor dit recept in plaats van zure room. Vervang de koriander door bosui.

{16 juni 2021}