Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappel
250 g winterpeen
2 rode uien
1 courgette
1 rode paprika
1½ el vadouvan kruiden
3 el milde olijfolie
300 g verse zalmfilet op de huid

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.2

Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.3

Leg de laatste 10 min. de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar. Verdeel de aardappel en groente over borden en verdeel de zalm in stukken erover.

{16 juni 2021}