Ingrediënten

1 kg zoete aardappel
2 venkelknollen
3 el zonnebloemolie
85 g rucola
100 g witte kaas 45+

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar.

Snijd ondertussen de onderkant, de stelen en het groen van de venkelknollen. Snijd het venkelgroen fijn en bewaar voor garnering. Snijd de venkelknollen in de lengte in plakken van ca. een ½ cm.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de plakken venkel 15 min. op middelhoog tot laag vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer regelmatig.

Snijd de rucola grof. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappel tot puree en voeg de kruidenmix en wat kookvocht toe voor een smeuïge puree. Schep de rucola en venkel erdoor en verkruimel de helft van de witte kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de rest van de witte kaas erover en garneer met het venkelgroen.

{8 september 2021} {Tags: }