Ingrediënten

2 venkelknollen
500 g krieltjes
1 Elstar appel
2 takjes verse rozemarijn
4 kipbraadworsten of chipolata
2 el Midden-Oosterse kruidenmix
4 el arachideolie
1 mespunt zout
1 sinaasappel
100 g babyspinazie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, bewaar het venkel­ groen. Halveer de knollen in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Halveer de grote aardappelen Boen de appel schoon, snijd ’m ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd in plakken van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Meng de venkel, aardappel, appel en rozemarijn met de worst, ovengroente­ kruiden, olie en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht.

Neem de traybake uit de oven en schep de spinazie en het sinaasappelrasp erdoor. Bestrooi met het venkelgroen.

{8 september 2021}