Ingrediƫnten

2 tenen knoflook
800 g broccoli
2 el olijfolie
1 groentebouillonblokje
600 g mini krieltjes
100 ml slagroom
2 el milde grove mosterd
200 g gerookte makreel
1 mixer

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de broccoli toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  3. Voeg 1,5 L water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lag en laat de broccoli in 4 min. gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer.
  4. Voeg de krieltjes toe en kook nog 4-5 min. Breng op smaak.
  5. Klop intussen de slagroom met de mosterd stijf. Schep de soep in 4 soepborden. Verdeel er de makreel over.
  6. Schep in elk bord wat mosterdroom. Serveer de soep met de rest van de mosterdroom.

{8 september 2021}