Ingrediënten

400 g kikkererwten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
2 tl kerriepoeder
400 g broccolirijst
4 middelgrote eieren
75 g witte kaas
½ komkommer
1 salade-ui

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook met de kerrie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe, bak 3 min., roer regelmatig. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Klop de eieren los in een kom. Doe hier het broccoli-kikkererwtenmengsel bij. Verkruimel de witte kaas en voeg toe. Meng goed en verdeel dit over 12 holtes (per 4 personen) van een ingevette muffinvorm. Bak 10-15 min. in de oven tot gaar (25 min. grote schaal). Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Serveer warm of koud met de komkommer en salade ui.

Lekker met sriracha.

{6 augustus 2022}