Ingrediënten

 – 4 tournedos

Sauce

 – 400 g boschampignons

 – 150 g paprikareepjes

– 1/2 dl whisky

– 1,5 dl room

– 2 sjalotten

– 2 eetl. olijfolie

– 1 eetl. boter

– 1 eetl. ketchup

– enkele druppels worcestersaus

– cayennepeper

– nootmuskaat

 – peper en zout

Bereiding

1. Verhit 1 eetl. boter in een brede kookpan en doe er de diepgevroren (of verse) boschampignons in, samen met de fijngesnipperde sjalotjes.

Laat 5 min. bakken op een hevig vuur. Voeg de paprikamix toe en roer om.

2. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 5 min. verder stoven op een zacht vuur.

3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote braadpan en bak er de tournedos 2 min. in, zonder in het vlees te prikken of het te verschuiven. Draai om en laat ook aan de andere kant 2 min. bakken. Kruid met peper en zout.

4. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.

5. Neem het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de whisky in de pan en maak de braadresten los. Voeg de ketchup, de worcestersaus en de room toe. Kruid met cayennepeper en zout. Laat lichtjes inkoken. Doe er 1/3 van de groentjes bij.

 

{12 september 2011}