Ingrediënten

  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd +
  • 2 cm verse gember, geschild +
  • 2 limoenen, uitgeperst +
  • 1 rode grapefruit +
  • 1 zak sint-jakobsschelpen (300 g, diepvries), half ontdooid +
  • 1 avocado, geschild +
  • 1 bakje koriander (15 g), blaadjes grof gehakt

Bereiden

  1. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Rasp de gember en meng met de peper en het limoensap tot dressing.
  2. Snijd met een scherp mes de roze en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit. Vang het vocht op, voeg dit toe aan de dressing en breng op smaak met zout. Houd de partjes apart.
  3. Snijd de sint-jakobsschelpen overlangs in zo dun mogelijke plakjes. Dit gaat het best als ze nog niet helemaal ontdooid zijn. Marineer 2 uur in de dressing.
  4. Snijd de avocado in dunne plakken. Verdeel met de grapefruitpartjes en sint-jakobsschelpen over 4 borden en schenk de dressing erover. Bestrooi met de koriander.
{12 maart 2012}