Ingrediënten

  • 300 g volkoren penne rigate (pasta, zak 500 g, biologisch) +
  • 2 zakken spinazie (a 300 g) +
  • 1 pot pastasaus (isolana, 450 ml) +
  • 2 tl gemalen komijn +
  • 4 eieren +
  • 75 g belegen kaas (biologisch), geraspt

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de spinazie in delen toe. Kook nog 2 min. en giet af in een vergiet. Laat uitlekken en doe de pasta en spinazie terug in de pan. Schep de tomatensaus en komijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe de pasta in de ovenschaal. Maak 4 kuiltjes in de pasta en breek de eieren erboven. Bestrooi de pasta met de kaas; laat de dooiers vrij.
  4. Bak 15-20 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.
{12 maart 2012}