Ingrediënten

  • 1/2 pak pannenkoekenmix meergranen (a 400 g) +
  • 500 ml halfvolle melk +
  • 5 eieren +
  • 100 g boter +
  • 1 bakje champignons (250 g), in plakjes +
  • 4 plakken achterham +
  • 200 g Gruyère (kaas), geraspt +
  • 6 tomaten, in plakken

Bereiden

  1. Meng de pannenkoekmix met de melk en 1 ei. Gebruik 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag om snel te werken. Verhit 2 klontjes boter. Bak in elke pan 1 dun pannenkoekje (galette) in 3 min. Keer halverwege. Bak er zo nog 6.
  2. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan.
  3. Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Leg 1 galette terug in een koekenpan op laag vuur en leg 1 plak ham in het midden. Bestrooi met wat kaas, beleg met plakken tomaat en schep er wat champignons op. Leg er 1 spiegelei op en vouw aan 4 kanten de galette naar binnen.
  4. Leg de galette op een met bakpapier beklede bakplaat en houd warm in de oven. Maak zo nog 3 galettes en maak er ook 4 zonder spiegelei.
{12 maart 2012}