Ingrediënten

  • 300 g volkoren penne (pasta, zak 500 g, biologisch) +
  • 1 zak spruitjes (500 g), schoongemaakt +
  • 2 el olijfolie +
  • 1 ui, gesnipperd +
  • 1 beker slagroom (250 ml) +
  • 1 zakje gemalen jonge kaas (175 g) +
  • 1 blikje roze zalm (418 g), vel en graten verwijderd +

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Kook de spruiten in water met zout 5 min. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de spruiten 2 min. mee.
  3. Verhit ondertussen de slagroom tot tegen de kook aan. Laat op laag vuur de helft van de kaas in de room smelten. Giet de pasta af en schep om met de spruiten, kaassaus en zalm. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
  4. Bak de gratin in de oven in 20-25 min. goudbruin.
{12 maart 2012}