Ingrediƫnten

  • 2 zakjes aardappelen (pondje kriel, a 500 g)
  • 3 eieren
  • 1/2 zak jonge kapucijners (a 400 g, diepvries)
  • 2 x 75 g Coburger rauwe ham, in reepjes
  • 1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden
  • 1 zakje veldsla (75 g)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn

Bereiden

1. Kook de krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer ze.

2. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze.

3. Kook de kapucijners in 3 min. beetgaar.

4. Doe de krieltjes, kapucijners, ham, bieslook en veldsla in een schaal. Besprenkel met de olie, azijn en peper en zout en schep om. Prak de eieren met een vork en verdeel over de salade. Serveer lauwwarm of koud.

{30 mei 2012}