Ingrediënten

  • 1.5 kg aardappelen, iets kruimig
  • 1 bos peen, in plakjes
  • 50 g boter
  • 6 eieren
  • 2 plakken jonge kaas (pakje 190 g, biologisch)
  • 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes

Bereiden

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en doe in een grote pan met ruim water en zout. Leg er de peen op. Kook in 20 min. gaar.
  2. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Klop de eieren in een kom los met peper en zout en schenk in de pan. Bak de omelet op laag vuur tot de bovenkant stevig begint te worden. Leg er de kaas op. Doe de deksel op de pan en laat de kaas op laag vuur smelten. Snijd de omelet in punten.
  3. Giet de aardappelen en peen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de groenten met 25 g boter en wat kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep er de bosui en peper en zout door. Serveer de hutspot met de kaasomelet.
{30 mei 2012}