Ingrediënten

  • 4 stronken witlof +
  • 50 g boter +
  • 3 el rietsuiker +
  • 2 peren (bijv. doyenne du comice), geschild +
  • 200 g Hollandse blauwaderkaas, in blokjes +
  • 100 g walnoten, grof gehakt +

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern. Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal.
  2. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.
  3. Verdeel de kaas en walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.
  4. Lekker met gebakken aardappelen.

 

{3 november 2012}