Ingrediënten

  • 300 g kipfilet (2 stuks) +
  • 1 citroen, gehalveerd +
  • 2 takjes rozemarijn +
  • 1 zak aardappel vastkokend (kilotje), schoongeboend +
  • 2 rode uien, in partjes +
  • 1 courgette, in halve plakken +
  • 2 el olijfolie +
  • 1 bakje salade kaasblokjes (200 g) +

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de kipfilets als envelopjes open. Snijd 1 helft van de citroen in halve plakjes en de rest in partjes. Doe de citroenplakjes en rozemarijn in de kipfilets. Klap dicht en steek vast met een cocktailprikker.
  2. Snijd de aardappelen in partjes. Schep met de ui, courgette en olie om en doe in de ovenschaal. Leg de kipfilets ertussen. Verkruimel de kaas grof boven de schaal en bestrooi met peper en zout.
  3. Bak in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Serveer met de partjes citroen.
{22 januari 2013}