Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 300 g kruimige aardappels. geschild
  • 175 g winterwortel, geschild
  • 175 g pastinaak, geschild
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 g fijngesneden boerenkool
  • 1 l kippenbouillon (van tablet)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui toe en bak ± 5 min., voeg de spekreepjes toe en bak tot het spek bijna krokant is.
  2. Snijd de aardappels in blokjes van 1 cm groot en voeg ze toe.
  3. Snijd de wortel en pastinaak in vieren en snijd in dunne plakjes en voeg toe.
  4. Voeg de laurier en de boerenkool toe en schep alles goed door elkaar.
  5. Voeg de bouillon toe, breng op smaak met peper. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep minimaal ± 20 min.
  6. Verwijder de laurierblaadjes.
  7. Schep de helft van de soep in een keukenmachine en pureer fijn. Roer de gepureerde soep en de niet gepureerde soep door elkaar. Breng op nieuw aan de kook.

 

{13 februari 2013}