Fi­lo­deeg­taartjes

Ingrediënten

  • 2 vellen verse filodeeg +
  • 5 el koolzaadolie bak en braad +
  • 200 g spinazie (gewassen) +
  • 250 g kastanjechampignons (in plakjes) +
  • 1 sjalot (gesnipperd) +
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt) +
  • 4 eieren

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de vellen filodeeg elk in 6 vierkante stukken. Vet de springvormen in met wat olie. Leg in elke vorm een stuk filodeeg en bestrijk met wat olie. Leg hier schuin een 2e stuk filodeeg op (zodat de hoeken verspringen). Bestrijk met wat olie. Leg hier schuin een 3e stuk filodeeg op. Laat alle hoeken van het deeg een paar centimeter over de rand van de vorm hangen.

2. Snijd de spinazie grof. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de champignons 1 min. op hoog vuur. Voeg de spinazie en sjalot toe en bak 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en meng de kaas door het champignon-spinaziemengsel.

3. Verdeel het mengsel over de vormen. Breek in het midden van elk taartje een ei. Bak de taartjes ca. 20 min. in het midden van de oven. Ze zijn gaar als het ei gestold is.

{23 oktober 2013} {Tags: }