Broccolisoep met kip

Ingrediënten

  • – kipfilet (250 gram)
  • – tomaten (2 )
  • – kippenbouillon (uit pot of van tablet) (1.4 liter)
  • – broccoli (500 gram)
  • – kruimige aardappelen (300 gram)
  • – ui (1 )
  • – boter (25 gram)

Bereiden

  1. Snipper de ui.
  2.  Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  3. Snijd broccoli in roosjes, de stronk in blokjes.
  4. Snijd de kip in kleine blokjes.
  5. Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui en de aardappelblokjes in 2-3 minuten zachtjes glazig.
  6. Voeg alle broccoli toe en schenk de bouillon(uit pot of van bouillontablet) erbij.
  7. Breng alles al roerende aan de kook en kook de soep in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  8. Kruid in de tussentijd de blokjes kip met wat zout en peper en bak ze in een koekenpan met de rest van de boter op matig hoog vuur in 6-8 minuten bruin en gaar.
  9. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  10. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  11. Pureer de broccoli met bouillon in de pan met de staafmixer tot een gladde knalgroene soep.
  12. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  13. Schep de groene soep in diepe borden en maak in het midden een bergje van kipblokjes en tomaatreepjes.
{10 januari 2014}