recept-knolselderij-veldslastamppot-met-mosterdjusIngrediënten

  • 1 el maïzena
  • 1,5 el grove mosterd
  • 4 el boter
  • 200 ml rund fond
  • chipolataworst
  • 75 gr veldsla
  • halve knolselderij
  • 750 gr kruimige aardappels

Bereiden

  1. Snijd de aardappelen en knolselderij in gelijke stukken. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Draai het vuur laag en kook de aardappelen en knolselderij in ca. 20 min. gaar.
  2. Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp ze met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de veldsla en de helft van de boter toe. Schep het goed door elkaar zodat de sla slinkt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de resterende boter en braad de rundersaucijzen rondom goudbruin aan. Draai het vuur laag en bak de saucijzen met de deksel op de pan in 10-12 min. gaar.
  4. Haal het vlees uit de pan, giet het braadvet in een hittebestendige kom en voeg de vleesfond en mosterd toe aan het vet. Roer met een garde goed door elkaar.
  5. Roer de maïzena met een beetje koud water tot een papje. Voeg dit aan het mengsel toe tot de gewenste jusdikte. Kook nog 1 min. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Verdeel de stamppot over vier borden, leg het vlees ernaast, schep de mosterdjus eroverheen.
{3 april 2014}