Ingrediënten

  • 2 handperen (bijv. conference)
  • 1 rookworst Gelders (350 g), in plakjes
  • 1 pak rodekool met appel (450 g, diepvries), ontdooid
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 zak aardappelgratin (800 g, diepvries), ontdooid

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in blokjes.
  2.  Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de rookworst. Meng in een schaal de rodekool met de peer en de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de rookworst. Verdeel de ui erover en dek af met de aardappelgratin.
  3. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.
{14 januari 2011}