witte bonen worst

Ingrediënten

Bereiden

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapjespan. Bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
  2. Halveer de venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
  3. Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm 3 min. mee.
  4. Verhit ondertussen een grillpan. Halveer de citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ca. 3 min. donkere grillstrepen krijgen.
  5. Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij.
{11 maart 2015}