Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels (AH Biologisch)
  • 800 g witlof (AH Biologisch)
  • 200 g gebraden kipfilet (vleeswaren)
  • 1 zakje besciamellasaus (pak à 2 zakjes)
  • 1/2 l melk
  • 150 g gorgonzola (kaas)

Bereiden

  1. Aardappels schillen en wassen. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen, wassen en in lengte halveren. Witlof in ca. 4 minuten koken en in vergiet laten uitlekken. Aardappels in ca. 20 minuten gaarkoken.
  2. Kipfilet om witlof wikkelen en in ovenschaal leggen. Saus bereiden met melk volgens gebruiksaanwijzing. Gorgonzola in stukjes snijden en door saus roeren. Saus over witlof schenken.
  3. Witlofschotel in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin laten worden. Serveren met gekookte aardappels.
{14 januari 2011}