Ingrediënten

  • 350 g penne volkoren (pasta, zak 500 g,)
  • 750 g bloemkool, in roosjes
  • 250 g hamblokjes (duopak, 2 x 125 g)
  • 1 pot bechamelsaus (besciamella, 400 g)
  • 100 g gemalen kaas jong

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de penne in ruim water met zout in 6 min. beetgaar. Kook ondertussen de bloemkool in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Giet de pasta en de bloemkool af en laat beide goed uitlekken.
  2. Schep de penne met de bloemkool, de hamblokjes en de helft van de besciamella om in de ovenschaal. Voeg peper en leel weinig zout naar smaak toe. Verdeel de rest van de saus over de pasta en bestrooi met de kaas. Bak de pastaschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
  • Nabereiden

    U kunt de bloemkoolpasta 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Verwarm de pasta voor het serveren 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.

  • {11 februari 2011}